ניוקי פטריות וערמונים
חג השבועות בפתח וכמידי שנה אני אוהבת לארח ולהכין מנות מיוחדות משפע של מרכיבים מהצומח.
בכמה מילים למה אוכלים חלבי בחג השבועות?
בימי קדם נהוג היה להביא לבית המקדש מנחה מהקציר העונתי שצמח בשדות ומשם בא המנהג שבשבועות אוכלים אוכל שמסמל את ענפי החקלאות ירקות ופירות. מאחר וישראל היא מעצמה של יצור חלב, אזי מוצרי החלב הם חלק חשוב בחקלאות הישראלית.
כמובן שהיום אין בית מקדש והקציר כבר לא כל כך עונתי, את רוב הירקות והפירות אנחנו פוגשים בסופרים כמעט כל השנה בשפע רב ובשבועות עם דגש מוגזם על מוצרי חלב.
תפריט החג שלי מגוון בשלל ירקות טריים, אפויים ומבושלים מהם אני מרכיבה מנות טבעוניות מבלי שאף אחד ירים גבה ויחפש את הגבינה. שנים רבות שאני הופכת מאכלים מוכרים לטבעונים והשנה בשבועות אני מגישה ניוקי חלומי שלא יבייש אף שף איטלקי.
ניוקי משגע שכולם יעפו עליו, אני נהנית להגיש את המטעמים שלי בכלים נאים כדי להעצים את חווית האוכל וכך, לפחות אצלי הוא יוצא טעים יותר :)
המתכון טבעוני, ללא גלוטן, חגיגי ומושלם לחג השבועות ולכל אירוע.
המצרכים:
1 חבילה ניוקי ללא גלוטן
1 בצל
2 כפות שמן זית
600 גרם פטריות מסוגים שונים
1 חבילה ערמונים בשקית וואקום
400 מל' קרם קוקוס
מעט אגוז מוסקט
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. קוצצים דק את הבצל ומטגנים עם שמן זית 3-4 דקות.
2. קוצצים גס את הפטריות ומוסיפים לבצל במשך 3-4 דקות.
3. פורסים את הערמונים ומוסיפים לתערובת.
4. מוסיפים את קרם הקוקוס אגוז מוסקט ומלח.
5. בזמן הכנת הרוטב מרתיחים סיר עם מים וכשהמים רותחים מוסיפים את הניוקי ומבשלים לפי ההנחיות היצרן.
6. מוסיפים את הניוקי לרוטב + רבע כוס מנוזלי הבישול. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים חם.
בתאבון