top of page
שיפודי סלק וכדורי טופו
לשיפודים יש אסוציאציה של בשר על האש ביום העצמאות.
כן, ההשראה באה לי מיום העצמאות וכחלק ממשפחת קרנבורים תמיד הייתי בבידוד מבחינה של מה לאכול בחג הזה.
בשנים האחרונות הצתרפו אלי כמה טבעונים לנציגות המשפחתית.
המצרכים
2 סלק מבושל
לטופו:
300 גר טופו
1 כוס קמח תירס
1 כפית עמילן טפיוקה
1/4 1 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח ים אטלנטי גרוס דק
שמן זרעי ענבים לטיגון עמוק
לרוטב: 1/2 כוס דחוסה של פטרוזיליה
1/2 כוס שמן זית (אפשר 1/4 כוס שמן זית ו-1/4 כוס שמן אגוזים)
2 שיני שום
מלח ים אטלנטי גרוס דק
אופן ההכנה
- שמים קמח תירס ועמילן בסיר עם מים רותחים משהים לכמה דקות עד שמסמיך.
- מפוררים את הטופו בידיים מוסיפים מלח לתערובת התירס.
- מחמים את השמן, יוצרים עיגולים קטנים ומטגנים בשמן עמוק.
- בבלנדר מעבדים את הפטרוזיליה שום מלח ומזליפים את השמן לאט לתוך התערובת.
- מקלפים את הסלק וחותכים לקובים בעובי של 1 ס"מר.
- משכילים על שיפוד מעץ פרוסת סלק וכדור טופו.
- מזליפים רוטב מעל השיפודים ומגישים חם.
bottom of page