החמצה ושימור מזון זה לא טרנד עכשווי, זו טכנולוגיה רבת דורות. בכל אזור בעולם מצאו בני האדם דרך לשמר מזון לעונה הבאה. מקימצ'י לכרוב כבוש, מאבטיח לעגבניות, למעשה אפשר לשמר, לכבוש או להחמיץ כל דבר ע"י תהליך התססה במלח או בחומץ.
הצורה היעילה להכין ירקות כבושים היא במי מלח ביחס של 1 כף מלח לכוס מים. כבישה בחומץ מפחיתה את החיידקים הטובים ואפילו הורגת אותם. החומץ עצמו כבר מותסס וניתן להכין איתו ירקות כבושים אבל לא תקבלו תכולת חיידקים טובים רק טעם.
הניזלטר שכתבתי אודות החמצת חמוצים זכה להצלחה רבה
אם בא לכם לקרוא עוד אודות החמוצים כנסו לקישור
Comments