top of page
תמונת הסופר/תdoritdan10

תה אולונג סוגים ואיכויות מרפא

עודכן: 1 בספט׳ 2022

תה אולונג בעל מנעד רחב של טעמים, ניחוחות וצבעים

מירוק בהיר עד כהה ובעל תכונות מרפא רבות


מה זה תה אולונג?

תה אולונג הוא תה המופק מצמח קמליה סינית כמו שאר סוגי תה ירוק, לבן, אדום ושחור.

שיחי קמליה סינית גדלים בהרים ובאזורים גבוהים במדינות שונות בדרום מזרח אסיה כגון: סין, טאיוואן, הודו, וייאטנם וסרילנקה, תעשיית התה ענפה במדינות השונות על כן סוגי האולונג מגוונים.


תהליך הפקת תה אולונג

להבדיל מתה ירוק, תה שחור ותה אולונג עוברים חמצון. מה שמייחד את תה האולונג הוא תהליך החמצון החלקי המקנה לו מנעד רחב של טעמים, ניחוחות וגוונים בין בהיר לכהה. על כן האולונג נכנס למשבצת מיוחדת משלו. תהליך ההתחמצנות של התה מתחיל ע"י פציעת העלים וגלגולם.

מגדלי התה קובעים את אופי התה על פי דרך החמצון של העלים- בצורת גלגול לכדורים או למקלות.

כדי לעצור את תהליך חמצון העלים, מאדים אותם מספר פעמים עד שמגיעים לטעם הרצוי.

באזורים גבוהים תנאי העמידות של הצמח חזקים יותר וכך גם הטעם עמוק וארומטי יותר.


סקירה על סוגי תה אולונג

אולונג סיני - גדל באזורים שונים ולכן הטעם משתנה מאזור לאזור תלוי בתנאי האקלים ובגובה ההרים. אחד מסוגי התה האורגני, היוקרתי והאיכותי גדל בחבל פוג'ין שבדרום סין בהרי וו-יי (Wuyi). האולונג הסיני שונה משאר סוגיו בעולם מבחינת הצבע, הטעם והניחוח.

האולונג הסיני ארוך יותר ובשל כך מקנה לו גוון כהה וטעם בוגר ועמוק.


Tie Guan Yin

תה אולונג הגדל ומיוצר באיזור אנקשי שבחבל פוג'ין, מיוחד בצבע זהוב נוצץ ובעל טעם חלק ועדין. סוג זה של אולונג מומלץ לאלו שרוצים לעבור מקפה לתה או לפחות להפחית מאחר והתה מכיל כמות נאה של קפאין אבל עדיין פחותה מקפה.

עוד סוגי תה מחבל פוג'ין Da Hong Pao, Shuixian, Xiao Hong Pao לכל אחד מהסוגים הללו יש גוון וטעם ייחודי.


Fenghuang Dancong tea - Qingxin Oolong

סוג זה מגיע מהרי הפניקס שבסין. שיחים אלו של קמליה סינית גדלים לגובה וכדי לקטוף אותם זקוקים לסולם (בד"כ מגדלים את שיח הקמליה בגובה של מטר וחצי). לתה צבע חום בגלל התססה ארוכה והטעם יותר מריר ויבש. לאחר שחולטים את עלי האולונג מספר פעמים הטעם מתעדן ומקבל טקסטורה פחות יבשה ויותר ניחוח של עץ.


Milk Oolong Tea

הסוג הכי פופולרי בעולם גדל בטאיוואן ידוע בטעמם הקרמי אגוזי מתקתק ובניחוח פרחים. עלי התה מגולגלים ידנית ומותססים למחצה. שיח הקמליה הגיע לטאיוואן מסין השכנה אך קיבל את הגוון הייחודי לתה אולונג טאיוואני. זוהי מדינה קטנה בלי הרבה שטח גידול ועל כן גידול התה שם נחשב ייחודי ויוקרתי.


Dong Ding Oolong

סוג נוסף הגדל בטייוואן, מבטאים אותו טנג-טינג. זן שהוא העתקה של התה מהרי Wuyi אשר בסין. תהליך ההתססה הייחודי המקנה לו צבע ירקרק כמו אבן חן "ירקן" וטעם של מתיקות עדינה וחלקלקה.


אולונג וייטנאמי

מוייטנאם מגיע תה אולונג כהה בעל עלים מסולסלים, צבעו ירוק רך עם התססה נמוכה וטעם מתקתק המזכיר דבש. אילולא מלחמת וייטנאם, ארץ זו הייתה משתתפת כיום במסחר ההולך וגובר של תה בעולם, המלחמה עיכבה את התפתחותה הכלכלית, אך אל דאגה היא מדביקה את הקצב, שהרי התנאים לגידול תה הם אידיאלים.


איך מכינים תה אולונג

1. מרתיחים מים וממתינים כמה דקות כדי להוריד את טמפרטורת הרתיחה ל 85-90 מעלות. (רתיחה של תמי 4 זה בערך החום הנכון).

2. שמים כפית גדושה בתוך קנקן תה או בשקית חד פעמית מנייר או מסננת רב פעמית.

3. מוסיפים כוס מים חמים, מחכים 1-3 דקות ומוציאים את התיון, או שמוזגים תה מהקנקן לכוס.

4. אפשר להשתמש באותה תכולת עלים ל 2-3 כוסות תה נוספות, באותו אופן הכנה.


איכויות מרפאות של תה אולונג

עשיר בנוגדי חמצון מסוג פוליפנולים ומינרלים כגון סידן, אשלגן, מגנזיום, מנגן והודות להם מסייע לפעילויות חיוניות רבות:

· מחזק את מערכת החיסון

· מסייע במצבי דלקת ושומר מפני הרס מואץ של התאים.

· מזרז פעילות מטבולית ומסייע בירידה במשקל

· מעכב גדילה והתרבות של תאי שומן ובכך מסייע לשריפת שומנים בטווח הקצר ובטווח הארוך מונע השמנת יתר

· מסייע לעור בזכות הרכיבים האנטי דלקתיים במיוחד עבור אקנה ואקזמה

· מונע קרישי דם ובכך גם מונע מחלות לב וכלי דם

· נוגדי החמצון בתה אולונג מונעים הידלדלות העצם ושומרים על שיניים בריאות

· מונע גדילה של תאי סרטן בלבלב ובשחלות

· מרגיע ומוריד מתח בשל תכולת רכיבי הפוליפנולים

· מסייע למערכת המטבולית ומונע סכרת סוג 2



521 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page