top of page
בצלים ממולאים פריקי ברוטב רימונים
פריקי או פריקה, הינה חיטה טרייה מעושנת.
הפריקה מגיעה מהמטבח הערבי.
המצרכים למילוי הבצלים
10 בצלים בנונים
½1 כוסות פריקה שטופה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
3/4 כוס צנוברים או שקדים קצוצים
1/2 כוס צימוק אוזבקי קטן
1/3 כפית בהראט
1 כפית נענע מיובשת
1 כף מלח אטלנטי
1 כפית פלפל לבן טחון
1 כף שמן שמן זית
לרוטב:
2 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות
חופן נענע
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות סילאן
4 כפות רכז רימונים איכותי
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות מים אפשר לשלב גם מיץ רימונים טבעי
אופן ההכנה
מכינים את הבצלים למילוי
- מרוקנים את הפנים של הבצל עם כפית קטנה או חורץ עיגולים.
- קוצצים את שאריות הבצל שרוקנו ומוסיפים לתערובת המילוי.
המילוי
- משרים את הפריקה לשעה, בזמן שהבצלים מתבשלים, שוטפים ומסננים.
- מערבבים את חומרי המלית בקערה גדולה, מוסיפים את הפריקי.
- ממלאים את הבצל במלית ומסדרים בצורה צפופה בסיר.
- מערבבים את הרוטב משפרים טעמים ויוצקים מעל הבצלים.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה עד שהבצלים רכים ורוב הנוזלים נספגים.
- מעבירים לצלחת הגשה. מזלפים שמן זית ומקשטים בגרגרי רימונים.
bottom of page