top of page

פסטו פטרוזיליה ובזיליקום

פסטו ממרח איטלקי שקיבל עליו וריאציות שונות. בגרסה הקלאסית הפסטו מורכב מבזיליקום, צנוברים, שום, שמן זית, גבינת פרמז'אן או פקורינו. הפסטו מתועד עוד משנת 1600 ויש אומרים שאפילו לפני. את הממרח כתשו בעלי ומכתש ומשם השם Pesta משמעותו לכתוש.


בגרסאות השונות שאני מכינה, יתכן שאשלב כוסברה, נענע, בצל ירוק, חמציצים וגם סוגי האגוזים והזרעים יכולים להשתנות, כגון: גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, קשיו, וכדומה.


הגרסה הכי פופולרית שאני מכינה, טבעונית כמובן, מורכבת מפטרוזיליה, בזיליקום, שום, אגוזי מלך ושמן זית.

הנה כמה יתרונות בריאותיים לממרח פסטו פטרוזיליה ובזיליקום:


  • עשיר בויטמין C ,K, D, סידן, מגנזיום, ברזל, נוגדי חמצון ועוד.

  • מסייע למערכת העיכול, מפיג גזים ומונע ריח רע מהפה.

  • מסייע לדלקות בדרכי השתן ובכליות.

  • מונע זיהומים וחיידקים.

  • מחזק את המערכת החיסונית.

  • מונע הידרדרות קוגנטיבית.

  • מסייע לבריאות העצם.

המצרכים


2 חבילות גדולות של בזיליקום

1 חבילה גדולה של פטרוזיליה

1 כוס אגוזי מלך

3-4 שיני שום

1 כוס שמן זית או יותר

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מפרידים את עלי הבזיליקום שוטפים ומייבשים.

  2. שוטפים את הפטרוזיליה טוב ומייבשים. חותכים את הקצוות כך שנשאר בעיקר עלים ומעט גבעולים.

  3. מכניסים למעבד מזון את השום והאגוזים ומעבדים בפולסים לתערובת גסה.

  4. מוסיפים את העלים וטחנים יחד עד שהעלים קצוצים.

  5. ממשיכים לעבד את התערובת ובוזקים את השמן, עד למרקם הרצוי ניתן להוסיף עוד שמן.

  6. מוסיפים כחצי כפית מלח וטועמים, משפרים טיבול.

פסטו פטרוזיליה ובזיליקום
בישול ברוח האיורוודה

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

bottom of page