top of page

קיצ'רי תבשיל מש ואורז

קיצ'רי מש זהו תבשיל יוגי משביע ומכיל את כל אבות המזון. למעשה אפשר להתקיים על התבשיל הזה ולחיות בבריאות שלמה. הקיצרי מסייע למערכת העיכול, מסייע לעצירות ונותן אנרגיה. מתאים לאכול כארוחת צהריים או ערב. אני ממליצה על הקיצ'רי גם בניקוים שאני מנחה.

המצרכים


1/2 כוס מש מושרה ללילה (אפשר כל קטניה אחרת ולהמשיך לפי הנחיות) 

1/2 כוס אורז מלא או בסמתי לבן 

3 כוסות ירקות מסוגים שונים חתוכים לקוביות

1 כף שמן זית 

1 בצל 

3 שיני שום 

1 ס"מ ג'ינג'ר  

1 כפית מכל תבלין: כורכום, כמון, כוסברה, פפריקה, 

מלח לפי הטעם 

1/2 כפית צ'ילי או יותר לפי הטעם 

אופן ההכנה


  1. בסיר בינוני, מבשלים את המש עם 3 כוסות מים עד שמתרכך, מסירים את הקצף המצטבר מעל. 
  2. מאדים בצל שום וג'ינג'ר על מחבת עם שמן זית ל-5-10 דקות, מוסיפים תבלינים וממשיכים לאדות עוד 5 דקות אם התערובת נדבקת למחבת להוסיף קצת מים. 
  3. מוספים לסיר של המש: את המסאלה (תערובת הבצל והתבלינים), ירקות והאורז ומבשלים יחד כ 45 דקות על אש בינונית. 
  4. מוסיפים מלח ומשפרים טעמים. 


הערה: לערבב את התבשיל מידי פעם במהלך הבישול.

אם צריך מוסיפים עוד מים כדי שהתבשיל יהיה סמיך ולא יבש, אני אוהבת את התבשיל קצת דייסתי. 

אפשר להכפיל את הכמות, טעים גם אחרי כמה ימים במקרר. 


הצעת הגשה: 

להגיש לצד יוגורט וסלט ירוק.

קיצ'רי תבשיל מש ואורז

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

bottom of page