top of page
מוס מקדמיה
אגוזי מקדמיה - עשירים במנגן ומקור טוב לויטמין B1 מתאים לסובלים מתת חומציות הקיבה וליצור HCL.
המצרכים:
1 כוסות מקדמיה (אפשר להחליף בקשיו)
2 קופסאות קרם קוקוס – שהיו במקרר לפחות שלושה ימים
3/4 כוס מייפל
1/2 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס שבבי קוקוס
גרדה מלימון אחד
אופן ההכנה:
- משרים את המקדמיה למשך לילה.
- מסננים את הנוזלים של המקדמיה ומכניסים לבלנדר עם חצי כוס מים, מעבדים עד למרקם חלק וקטיפתי.
- מפרידים את הקרם הקוקוס מהנוזל: מוציאים את הקופסא מהמקרר לא מנערים, פותחים עם פותחן קופסאות ומפרידים את הקרם שהצטבר למעלה מהנוזלים שומרים את הנוזלים לתבשיל אחר או להקפיא ולהשתמש בשעת הצורך.
- שמים את הקרם משתי הקופסאות בקערת מיקסר ומקציפים מוסיפים את המייפל וממשיכים להקציף לקצף יציב. עם לקקן מקפלים לתוך קציפת הקוקוס את קרם המקדמיה מוסיפים את הוניל וגרדת לימון.
- יוצקים לתוך כוסיות ומקשטים בפירות יער
אופציות גיוון לבסיס המוס:
לצקת את המוס לתוך כוסיות של שוקולד מוכנות.
להכין תחתית לעוגת מוס - מתכון "עוגת גבינה טופו"
- משטיחים על תבנית פאי מהדקים ומעליה יוצקים את המוס.
- מכניסים לפריזר לשעתיים ומוציאים למקרר.