ממרח כורכום למפרקים
הכורכום מרכיב שאנחנו מכירים בתוך מרק או תבשיל, אבל עבורי הכורכום הוא מרכיב פלא בהרבה מאכלים.
יצרתי כאן שייק בננה וכורכום, משקה מנחם גולדן תי, וממרח כורכום לריפוי דלקות, מפרקים והכי חשוב יצא ממש טעים.
ממרח בשבילי זה תוספת נפלאה על לחם, על קרקר, עם ירקות חתוכים או לצד ארוחה.
למעשה, אפשר לשדרג כל ארוחה עם ממרח, כמו כבד קצוץ של פעם. אז כאן אנחנו ממש לא בענייני כבד וההפך החיות בחוץ הירקות בפנים.
בארוחות שאני מגישה לצד ממרח גזר וגרעיני חמנייה, שואלים אותי, איך הגעתי לטעם המופלא הזה ומה המרכיבים". אני ממש יודעת שאם אפרט את כל המרכיבים על רגל אחת אף אחד לא יזכור ... אז ריכזתי לכם את ממרח הסלק ושעועית הלבנה, את ממרח הקישואים וקשיו האגדי שלי וגם את ממרח הארטישוק ושקדים כאן בבמדור המתכונים.
טבעונים ללא גלוטן ועם יתרונות בריאותיים.
המצרכים
100 גרם שורש כורכום טרי
50 גרם שורש זנגביל טרי
6 שיני שום או יותר
1 חבילה כוסברה
1 חבילה פטרוזיליה
150 גרם אגוזי מלך מושרים לחצי שעה
1/2 עד 1 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד למחית חלקה. אני אוהבת לגרד בפומפייה את הג'ינג'ר והכורכום לפני הטחינה במעבד, אבל זה השיגעון שלי.
כדאי להכין כמות גדולה ולחלק לקופסאות קטנות ולהקפיא.
ניתן לשלב סוגים שונים של עלים ירוקים כגון בזיליקום שמיר ועוד.
ומה עושים עם הממרח? למרוח על לחם, לאכול לצד ירקות חתוכים, להוסיף לתבשיל או למרק.