top of page
מרק עדשים ירוקים בסגנון פרסי
מרק עדשים מהביל,
יחודי ומלא בירקות שורש,
מאזן ומקרקע ומתאים לימי חורף.
המצרכים :
1 כוס עדשים ירוקים מושרים כ 3 שעות
4 גבעולי סלרי
1 סלק גדול
2 גזר בינוני
1 בצל גדול
6 שיני שום
3 עגבניות בשלות קלופות
1/2 ס"מ שורש כורכום טרי מגורד או 1/2 כפית אבקת כורכום
1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 שקית עלי תרד
אופן ההכנה:
-
לחתוך את כל הירקות לקוביות בינוניות.
-
לבשל את העדשים כ 20 דקות במים רותחים, לסנן.
-
בסיר גדול שמים את כל החומרים למעט מלח ופלפל ותרד.
-
מבשלים כשעה על אש בינונית.
-
מתבלים במלח ופלפל.
-
לפני ההגשה מוסיפים תרד לסיר מבשלים כ- 5 דקות.
להגשה:
בוזקים מעל כל קערת מרק 1 כפית שמן זית ומגישים לצד לחם טרי או קלוי.
bottom of page