top of page

מרק ערמונים ארטישוק ירושלמי וכרישה

עונת החורף מביאה איתה הפתעות....

ערמונים בטעמם המיוחד שונים משאר סוגי האגוזים, הם דלים בשומן ובעלי ערך חיוני לבריאות.

עשירים בויטמיני B, C, חומצה פולית.


המצרכים


2 כפות שמן זית 

2 כרישה פרוסים דק 

1 בצל פרוס דק

2 שיני שום קצוצות גס

300 גרם ארטישוק ירושלמי 

300 גרם ערמונים קלופים

עלים מ-2 ענפי תימין או 1/2 כפית תימין יבש 

4 כוסות ציר ירקות או מים

1/2 כוס קרם קוקוס 

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני שמים שמן בצל, כרישה ושום ומאדים עד הזהבה.
  2. מוסיפים ארטישוק ירושלמי, ערמונים וציר ירקות ומבשלים 40 דקות.
  3. טוחנים בבלנדר יד.
  4. מוסיפים קרם קוקוס מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 5 דקות נוספות.
מרק ערמונים ארטישוק ירושלמי וכרישה

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

bottom of page