מתכוני דגנים
לכל האמהות העסוקות!
זה לא פשוט לרוץ בין העבודה או העסק, הילדים וצרכי המשפחה.
כדי להקל עליך במטבח חשבתי על רעיון, לבשל כמות גדולה של אורז או כל דגן אחר בתחילת השבוע ומידי יום להכין ולגוון מנות מאותם חומרי בסיס עם שינוי קל והנה לכם מנה אחרת. כנ"ל אפשרי לעשות עם קטניות.
בישול בסיסי של אורז בסמתי לבן, אורז מלא (אורז מלא רצוי להשרות ל1-4 שעות), קינואה, כוסמת, גריסים, דוחן, בורגול וכו אני מבשלת דגנים באותו יחס של מים לדגן.
המצרכים
2 כוסות מים
1 כוס אורז
1 כפית שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מרתיחים את המים בסיר בינוני עם המלח.
- לבנתיים שוטפים את האורז ומסננים, כשהמים רתחו מוסיפים את האורז והשמן.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מבשלים עם מכסה סגור כ 15 דקות, או עד שנוצרים חורים באורז והמים התאדו.
אורז מלא לוקח כ-25 דקות.
המצרכים לארוחה בסיר
1 כוס אורז מבושל
1 בצל חתוך לקוביות
1 כוס גזר חתוך לקוביות
1/2 כוס אפונה
150 גרם טופו חתוך לקוביות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפות שמן
ן
אופן ההכנה
- מקפיצים את הבצל ל-3 דקות, מוסיפים גזר וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
- מוסיפים אפונה וטופו תבלינים האורז ממשיכים להקפיץ לכמה דקות והמנה מוכנה.
הצעות נוספות - אפשר לגוון בירקות שונים - במקום טופו ניתן לשלב שעועית או עדשים מבושלים מכל סוג.
מכינים קציצות - קוצצים בצל וירק מוסיפים קמח חומוס קצת מלח וכמון יוצרים עיגולים ואופים ל 20 דקות.