top of page
סלט נבטים וסלק ברוטב בוטנים
קטניות מונבטות - עשירים באנרגיה זמינה, בויטמינים ומינרלים, חומצות אמינו, חלבונים ואנזימים.
ההנבטה מקנה למזון "חיות" וערך תזונתי גבוהה יותר, הופכת אותו למזון ויטאלי וקל לעיכול.
המצרכים
1-2 כוסות נבטוטים
3 מלפפונים
1פלפל אדום
1פלפל צהוב
1 שומר
1 סלק
1/2 כוס עירית או בצל ירוק קצוץ או בצל סגול
לרוטב
2 כפיות חמאת בוטנים
1 כפית שמן שומשום
1 כף חומץ בלסמי או כל חומץ משובח
1 כפית חומץ אורז
1 כף מיץ לימון
2 כפות מים
אופן ההכנה
- פורסים את הירקות לאורכם ג'וליאנים 3-4 ס"מ.
- לערבב את כל המרכיבים ואת הסלק להניח מעל עד להגשה שלא יצבע את הסלט באדום.
- מערבבים את חומרי הרוטב.
- מוסיפים את הרוטב ומערבבים לפני ההגשה.
bottom of page