סלט קיסר טבעוני
ממקסיקו לארצות הברית, הסלט המקסיקני של עלי חסה קיבל את שמו מהשף Ceaser Cardini מהגר איטלקי שפתח מסעדה בטיחוואנה מקסיקו.
הסתכלתי בפליאה על קערת החסה שהוגשה לי במסעדה בקנדה, חיפשתי את העגבניות והמלפפונים שנפשי חשקה, במקום זה מצאתי קוביות לחם מוצנמות ופירורי גבינה צהובה... טוב באתי מישראל של שנות ה- 70 מי ידע מה זה קרוטונים וגבינת פרמז'ן.
למדתי להתאהב בסלט שמייחד אותו הרוטב המורכב משמן זית, לימון, אנשובי, שום, ביצה, חרדל דיזון ורוטב וורסטשייר.
מאז הבחירה התזונתית שלי השתנתה ואני מאתגרת את עצמי מדי פעם לחקות טעמים שנשקחו מזיכרוני וכך יצא מתכון טבעוני לרוטב סלט קיסר המפורסם.
המצרכים
לרוטב:
1/2 כוס קשיו מושרה לשעה
3 כפות לימון
1 כף וורסטשייר
1-2 שיני שום
1/2 כפית חרדל
1/4 כוס מים
מלח ופלפל
לסלט:
חסה ערבית
קרוטונים
קוביות טופו אופציה
גבינת פרמז'ן חלבי או טבעוני
אופן ההכנה
מסננית את מי ההשריה של הקשיו.
שמים את כל החומרים בבלנדר ומעבדים למרקם חלק.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
חותכים את עלי החסה לחתיכות גסות, מערבבים עם הרוטב, כמות הרוטב תלויה בכמות החסה שבחרתם להגיש.
מפזרים מעל קרוטונים, טופו, גבינה.