פודינג טפיוקה עם פירות טריים
אם יש קינוח שאני משוגעת עליו זה פודינג טפיוקה.
טפיוקה זהו שורש עמילני מצמח מניהוט מצוי הידוע גם כקסאווה, יוקה או מאניוק.
מקורו בברזיל ומשם התפשט גם ברחבי אסיה ומשמש כמזון בסיסי לבני המקום.
שורש הטפיוקה חסר טעם כך שיש לו שימושים רבים ובמדינות המקור הוא משמש בהרבה מאכלים בצורתו המקורית כשורש. מכינים ממנו מאכלים כגון צ'יפס, חביתיות, לחם, פסטה, מאפים, בתוך מרק ועד לקינוחים מתוקים וטעימים.
בישראל אפשר לקנות את הטפיוקה מיובשת בצורת פנינים או כקמח אבקתי כמו קורנפלור. לעיתים ניתן למצוא אותו כשורש טרי בשווקים אך ממש לעיתים רחוקות מהסיבה שיש מעט מאוד מגדלים בארץ .
שורש הטפיוקה דל בחלבונים ושומנים אך עשיר בפחמימות ואינו מכיל גלוטין.
מצוין לחולי צליאק ולסובלים מרגישות לגלוטין, ניתן להכין ממנו קינוחים, פנקייק, לעבות מרק, לשלב אותו במאפים והכל ללא גלוטין.
במתכון שאני הכנתי חלטתי פרחי היביסקוס במים והשתמשתי בתה כחלק מכמות המים כך שהפודינג יצא ורדרד ראו בתמונה. ניתן לעשות כך עם כל צבע תה אחר לחלוט לדוגמא להכין תה מאצ'ה ואז הפודינג יהיה בגוון ירקרק.
המתכון כאן בסיסי ואתם יכולים לגוון ולעשות לפי הדימיון שלכם.
המצרכים ל - 8-10 מנות
1 כוס טפיוקה
4 כוסות מים
1 כף גדושה של חליטת קסם הפריחה
1 כפית תמצית וניל או תוכן של מקל וניל
3-4 כפות סוכר קנים אורגני או סוכר קוקוס
1 קופסא של קרם קוקוס (300 גרם)
2-3 כוסות פירות טריים חתוכים לריבועים
אופן ההכנה
משרים את הטפיוקה עם 2-3 כוסות מים כשעה.
חולטים חליטת קסם הפריחה בכוס מים רותחים ל 20 דקות, מסננים.
מבשלים את הטפיוקה עם כל כמות הנוזלים כולל חליטת קסם הפריחה על אש בינונית.
מוסיפים סוכר והוניל מערבבים היטב.
בוחשים תוך כדי בישול עד שנוצרת דייסה סמיכה והפנינים שקופים כ 20 -15 דקות.
מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
מצננים את הפודינג.
אופציות הגשה:
מוסיפים את הפירות לתוך פודינג טפיוקה בכערת הגשה נאה ומגישים צונן כקינח.
להגיש כמנה חמה או לארוחת בוקר (רק לא עם הפירות בפנים), אפשר לקשט מלמעלה עם פירות, שבבי קוקוס, קינמון, אגוזים ועוד.