top of page

צ'אי - יוגי תי


צ'אי - זה תה תבלינים מוכר גם בשם יוגי-תי זהו מתכון עתיק בהודו ובעל תכונות מרפאות.

ציפורן - משפר זרימת דם, מחזק עצמות 

הל - מוריד רמות כולסטרול מסייע בעיכול 

פלפל שחור - מעורר ומפיג גזים 

קינמון - מוריד רמות סוכר מפחית ליחה 

ג'ינג'ר - מסייע להתקררות ולמניעת ליחה 

תה שחור - מונע ליחה ומאחד את הטעמים 

חלב - מדלל ומעדן את טעם התבלינים


המצרכים לשתי כוסות

2 כפיות צ'אי הודי בתפזורת

2 כוסות מים

1/2 כוס משקה אורז שקדים/סויה או מה שאוהבים



אופן ההכנה

  1. יש להרתיח את המים עם תערובת צאי הודי בפינג'אן, להרתיח ולבשל על אש נמוכה כ -10 דקות. 

  2. להוריד מהאש לסנן. 

  3. אופיה להוסיף את המשקה אורז שקדים ולהרתיח הכל יחד או להוסיף קר.

דרך נוספת להשתמש בצ'אי הודי באבקה לשים כפית בכוס להוסיף 3/4 כוס מים רותחים ולסיים עם משקה צמחי או חלב חם או קר. אין צורך לבשל את האבקה.


אפשר להכפיל את כמות המתכון פי כמה ולשמור את תמצית התה ללא חלב במקרר כשבוע. 

צ'אי - יוגי תי

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

bottom of page