top of page
רוטב איולי טבעוני עם פרחי חרדל ולימון כבוש
מקור רוטב מחבל פרובנס, השם בצרפתית מורכב משום ושמן.
על בסיס שום ושמן י שנם עשרות וריאציות לרוטב.
הכנתי שתי וריאציות האחת בהשראת אביבית ג'וטי ברקוביץ עם פרחי חרדל והשנייה בהשראת חברתי אורית סוויד עם לימון כבוש.
רוטב איולי מתאים ל: סלט, לצד ארטישוק, לצד קציצות, על לחם, עם ירקות חתוכים.
איולי פרחי חרדל
2 שיני שום
1/2 כפית מלח
1/2 כוס פרחי חרדל (מלקטים בטבע)
1 חופן גדול כוסברה טרייה
1/2 כוס שמן זית
איולי לימון כבוש
2 שיני שום
2 כפות לימון כבוש
1 כפית חרדל דיג'ון
1 כף שמיר קצוץ
1/3 כוס שמן זית
אם צריך אפשר להוסיף מלח.
שמים בבלנדר והרוטב מוכן.





