מזונות עתירי כולסטרול הם כל מה שמגיע מהחי ללא יוצא מן הכלל!
מזון מטוגן, מאפים למיניהם, גבינות שמנות, גלידות, מרגרינה ושמנים לא בריאים מעלים את רמות הכולסטרול בדם.
מזונות מהצומח
פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים, שמנים מהצומח כגון שמן זית, אבוקדו ועוד אינם מעלים כולסטרול.
להפתעתנו, שמן קוקוס נחשב לבריא מאוד ומומלץ מאוד למרות יש בו שומן רווי, אבל אל דאגה זהו השומן היחידי הנחשב לשומן רווי בריא.
מזונות מהצומח עשירים בסיבים תזונתיים ובשומנים בריאים
כך מעלים את רמת הכולסטרול הטוב HDL. הרמב"ם ממליץ להמעיט באכילת בשר ושאר מזונות מהחי.
רצוי לאכול חלבון ביצה כיוון שהכולסטרול טמון בחלמון. מוצרי חלב מומלץ להחליף גבינות שמנות ברזות ואת הגבינות הקשות בגבינות רכות, הן גם קלות יותר למערכת העיכול.
אם אתם אוכלים עוף העדיפו חזה עוף או בשר הודו רזה. דגים קטנים על פני דגים גדולים שהרי אלו מכילים יותר שומן וכספית. את הסטייק העסיסי שקשה לכם לוותר עליו אכלו רק כשהתאווה לבשר מבצבצת ורק בהזדמנויות ששווה לכם "לבזבז" את הכולסטרול הטוב על חשבון הרע.
לעומת זאת אפשר לקבל את כל הויטמינים והמינרלים הרצויים לגוף מתזונה מאוזנת של קטניות ודגנים בתוספת ירקות ושמנים מהצומח. מיתוס חובת אכילת מזונות מהחי בשל הויטמינים הדרושים לגוף כבר מזמן נפלה שדודה לטובת הידע והניסיון שרכשנו עד כה.
הסיבים התזונתיים שמזון מהטבע מספק לגוף תורם להעלאת הכולסטרול הטוב, מחזק את הגוף ומסייע לתפקוד נכון של כל המערכות.
מקור טוב לחלבונים כתחליף לבשר נמצא בקטניות, עדשים ושעועית לסוגיה, אגוזי מלך ושקדים, טופו, סויה.
העדיפו דגנים מלאים כגון קמח מלא, אורז מלא, סוכר חום על פני קמח, אורז או סוכר לבן, הם מספקים יותר אנרגיה.
העדיפו שמן זית לבישול ותיבול. אני ממליצה על שמן אבוקדו או שמן אגוזי מלך לתיבול סלט גם טעים וגם בריא.
והדובדבן שבקצפת, מחקרים מצאו שמשקה אחד ביום יכול לסייע בירידת רמת הכולסטרול ב- 4 מ"ג, יין אדום הכי יעיל.
לצערי, אין להימנע משינוי באורח החיים התזונתי ומפעילות גופנית כדי להוריד רמת כולסטרול.
טיפול תרופתי לא מקצר את הדרך להחלמה זה רק כדי שהאדם יוכל לחיות עם המחלה.
שינוי תזונתי יכול להביא לתוצאות מהירות ולהחלמה מלאה.
Comentarios