top of page
  • תמונת הסופר/תdoritdan10

קרקר טבעוני ללא גלוטן ופחמימות

עודכן: 23 באוג׳ 2023

מתכון לקרקרים טעימים להעשיר את התפריט בנוגדי חמצון וחומצות אמינו.

מעולה למי שמנסה להפחית פחמימות, לתזונה נוגדת סוכרת ושומנים בדם, לתזונה קטוגנית או/ו פלאו

המרכיבים

2/3 כוס קמח שקדים

1/3 כוס קמח קוקוס

1/4 כוס גרעיני חמנייה או דלעת אפשר לשלב

1/4 כוס פשתן מושרה ב 1/2 כוס מים ל- 30 דקות

1/2 כפית מלח

1 כפית זעתר/תימין/אורגנו

2-3 כפות שמן זית


אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים לבצק.

2. משטחים על נייר אפייה. בין שני דפים של נייר אפייה מניחים את הבצק ועם מארוך מרדדים דק דק. מדי פעם הופכים שהדף העליון יהיה למטה, משחררים את הדף שכעת למעלה ומניחים שוב על הבצק וממשיכים לרדד.

3. מניחים על תבנית אפייה את הבצק עם דף האפייה התחתון בלבד, מסמנים ריבועים ואופים.


אפייה

עבורי אפייה של אגוזים וזרעים זאת גישה בפני עצמה.

כבר ידוע שקלייה של אגוזים וזרעים בחום גבוה הורס את השומנים ומחמצן אותם.

בזרעים ואגוזים ישנם חומצות אמינו בריאות ונוגדי חמצון רבים כאשר הם מגיעים בצורה הטבעית שלהם, אך כאשר מחממים אותם בטמפרטורה גבוהה מ 100 מעלות מעל 15 דקות הם משנים את המבנה המולקולרי שלהם ועוברים משומן CIS שנחשב לשומן בריא לשומן TRANS הידוע כשומן המזיק לבריאות וגורם לנזקים.


אני מעדיפה לאפות קרקרים מסוג זה בטמפרטורה של 100 מעלות, לשעה יתכן קצת יותר עד שהקרקר מתייבש ונעשה פריך.




322 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page