top of page
תמונת הסופר/תdoritdan10

10 יתרונות בריאותיים לשמן אתרי לוטוס כחול

עודכן: 3 בינו׳


הלוטוס הכחול בשמו המדעי Nymphaea caerulea מכונה גם "השושן הכחול הקדוש של הנילוס" הינו שושנת מים שמקורה באזור מצרים והדלתא של הנילוס. הוא צמח קדוש ששימש מאז ימי קדם בתרבויות שונות בעיקר בתרבות המצרית העתיקה בשל סגולותיו הרפואיות והרוחניות.


פרחי הלוטוס הכחול משמשים אותנו במשך אלפי שנים הן בשל יופיים והן בשל התכונות השונות ובדרכם השלווה והעדינה הם מביאים עימם אנרגיה של התחדשות, פריחה, טוהר והארה.


בקברים אשר בפירמידות במצרים נמצאו ציורים רבים המעידים על מעורבות הלוטוס הכחול בפולחנים ובחיי היומיום. פרחי הלוטוס מופיעים גם לצד ציורים גפיים המעידים על הקשר למיניות ולא בכדי, מאחר וידוע שפרחי הלוטוס הכחול בעלי איכות אפרודיזית ומסמלים חיים והמשכיות. חלק מהעדויות בציורים נמצא כי המצרים שתו יין עם פרחי לוסוט, עישנו את הפרחים, הנשים נהנו מהפרחים במי האמבטיה, כמובן גם הפיקו בשמים מהפרחים.


חליטה של פרחי לוטוס מציעה מגוון יתרונות בריאותיים כגון הרגעה ושינה טובה, אך כאשר הוא מעובד לשמן אתרי הלוטוס הכחול מציע מגוון רחב יותר של יתרונות. בנוסף, פרחי הלוטוס הכחול נמנים בין מגוון צמחי חלימה ונחשבים לעוצמתיים במיוחד, הם מעודדים חלימה מודעת, שינה טובה ושלווה, מעוררים רגשות של ביטחון, אהבה ותשוקה.


את הפרחים ניתן לחלוט או לקטוש ולעשן, את השמן האתרי ניתן להדיף במבער או דיפיוזר ולהוסיף לקרם גוף או שמן עיסוי, מומלץ לשלב עם שמן נטראלי כגון שמן שקדים ולעסות את הגוף.

זהירות: הריח הפרחוני של הלוטוס הכחול נפלא וממכר.


10 יתרונות בריאותיים של שמן אתרי לוטוס כחול

  1. מפיג מתחים ומרגיע: שמן אתרי לוטוס כחול ידוע בהשפעותיו המרגיעות, מה שהופך אותו למועיל למתח, חרדה ודיכאון. תכונות ההרגעה הטבעיות שלו מעוררות תחושת שלווה וביטחון.

  2. משפר ומרומם מצב הרוח: במצרים העתיקה שימש הלוטוס הכחול בטקסיים רוחניים בשל תכונותיו הפסיכואקטיביות הקלות. מאמינים שהוא מעורר תחושות של שלווה ונינוחות, מה שהופך אותו למשפר מצב רוח פוטנציאלי.

  3. מסייע לבריאות העור: השמן עמוס ברכיבים נוגדי חמצון טבעיים המועילים לעור. הוא מסייע בשיפור מרקם העור, הפחתת מראה של קמטוטים וקמטוטים, וחידוש העור.

  4. מכיל תכונות אנטי דלקתיות: שמן אתרי לוטוס כחול בעל תכונות אנטי דלקתיות שיכולות לעזור להרגיע עור דלקתי, להפחית אדמומיות ולהקל על מצבים כגון אקנה או גירויים קלים בעור.

  5. אנטי עווית: השמן יכול לעזור בהקלה על עוויתות במצבים כגון: התכווצויות שרירים, שיעול עוויתי, כאבי מחזור.

  6. משכך כאבים: בשל התכונות המרגיעות ומרפות של הלוטוס הכחול יכול לסייע לשיכוך כאבים כללי, והקלה לכאבי ראש.

  7. משפר את הזיכרון: משפר תפקודים קוגניטיביים, כמו זיכרון וריכוז.

  8. אפרודיזיאק: ההיסטורית מספרת שבמצרים העתיקה היה שימוש נרחב בפרחי הלוטוס הכחול הנחשב לאפרודיזי, מגביר ומעורר חשק מיני תחושת אינטימיות וחיבור, בשימוש בשמן האתרי ניתן להרכיב שמן לעיסוי או להדפה במבער או דיפיוזר.

  9. משרה שינה טובה: בשל תכונותיו המרגיעות, שמן אתרי לוטוס כחול יכול לקדם שינה רגועה, מה שהופך אותו למועיל עבור אנשים הסובלים מנדודי שינה או דפוסי שינה מופרעים.

  10. מסייע למדיטציה וצמיחה רוחנית: הלוטוס הכחול שימש בתרגולים רוחניים בשל יכולתו המרגיעה והעמקה בהתבוננות פנימית רוחנית ומדיטטיבית.

  11. חלומות צלולים: הריח המרגיע שלו יכול לסייע בהעמקת שיטות המדיטציה ובהתבוננות פנימית רוחנית ולסייע לחלום חלומות צלולים ומודעים.

אנשים רבים מוצאים את הארומה והתכונות של הלוטוס הכחול מועילים ולא נמצאו תגובות אלרגיות.

למרות זאת לפני השימוש בשמן אתרי כלשהו כדאי לדעת שאין להשתמש בשמן אתרי ישירות על העור רצוי לטפטף כמה טיפות על שמן בסיס כגון שמן שקדים או שמן זרעי ענבים ולמרוח על אזור קטן בעור כדי לבדוק תגובות של רגישות יתר לשמן האתרי שבחרתם.

275 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page