דגנים
המזווה הבריא :
דגנים מלאים מהווים מקור חשוב לנוטריאנטים, ויטמינים ומינרלים.
מכילים ויטמינים מקבוצת וויטמיני B, ויטמין E, ברזל, אבץ, מגנזיום וסיבים. קליפת הדגן חשובה במיוחד כי היא מכילה ויטמיני B ואילו מסייעים בעיכול לפחמימה. דגנים מלאים מספקים אנרגיה לתפקוד המוח והגוף כולו, שומרים על רמת שובע ועל רמת סוכר מאוזנת בדם ובכך מונעים עליות חדות של אינסולין (מקפצות סוכר).
קינואה –
דגן המכיל את כל חומצות האמינו, לכן נחשב לחלבון מלא. על כן אני קוראת לו 'מזון-על', מכיל סידן, מגנזיום ואבץ.
דוחן –
מסייע בספיגה ועיכול, נותן תחושת שובע ומגביר אנרגיה. עשיר בברזל, מגנזיום, אשלגן ויטמיני B ו- E.
שיבולת שועל –
עשיר בויטמיני B ונותן תחושת רוגע ושלווה. מכיל מוצילגים המסייעים למערכת העיכול בפינוי על כן מצוין לסובלים מבעיות עצירות.
כוסמת –
כמה עובדות על "קאשה", מאכל הנפוץ בקרב העדה הרוסית. רבים מתבלבלים עם כוסמין. הכוסמת הינו דגן ללא גלוטן. מכילה אבץ, נחושת, מנגן, ואשלגן. בנוסף, הכוסמת מכילה חומצה אמינית ליזין, המסייעת לחיזוק מערכת החיסון ועשירה ברוטין, המסייע בחיזוק כלי הדם.
טף –
התגלית האחרונה שזכינו בה מהעדה האתיופית. דגן נטול גלוטן מעולה להכנת קינוחים ודברי מאפה. מכיל כמות רבה של סידן ומגנזיום.
דגנים נטולי גלוטן: קינואה, דוחן, כוסמת, אמרנט, אורז, תירס, טף
דגנים המכילים גלוטן: חיטה, בורגול, פריקה, כוסמין, שיבולת שועל, שעורה/ גריסים, שיפון