הידעתם שאורז בר בכלל אינו אורז אלא קטניה? לא יודעת אם זה מפתיע אתכם, אבל אני לגמרי הופתעתי.
גרגר אורז הבר שצורתו כאורז ארוך חום כהה עד שחור וטעמו אגוזי.
מבחינת ערך תזונתית נחשב אורז בר לקטנייה.
לאורז הבר שמות שונים: אורז קנדי, אורז סיני והאחרון שהתוודתי אליו זה שיבולת המים על שום דרך גידולו באגמים ונחלים.
לאורז בר
יש היסטוריה ארוכת שנים בקרב האינדיאנים שבצפון אמריקה, גם הסינים נהנו ממנו בעבר אך, כיום כבר לא אוכלים אותו בסין וגם לא מגדלים אותו בארץ המוצא.
עונת גידולו של אורז הבר היא בקיץ. את אורז הבר היום מגדלים בעיקר בקנדה ובצפון ארה"ב בתנאים סטרילים יחסית. באגמי מים מתוקים ורדודים ובנחלים בעלי זרימה איטית, המים מתוקים, טהורים ונקיים מזיהום אוויר.
כבת שפריחתו מבצבצת מעל פני המים אוספים אותו באמצעות סירות.
כיום, אורז הבר הוא נחלת המדינות המתועשות ונחשב לדליקטס של המערב ומחירו נע בין 60-80 ₪ לקילו.
אורז בר הוא מאכל עשיר בחלבון, בויטמינים, במינרלים, בחומצות אמינו ובסיבים תזונתיים, דל קלוריות וערכו הגליקמי נמוך.
איך מבשלים אורז בר
מבשלים אותו עם כמות גדולה של מים כ -40 דקות עד שנפתח ומתוכו מבצבץ הפנים הלבן.
מספיקה כמות קטנה של אורז בר כדי להעשיר תבשיל דגנים ולהפוך אותו לארוחה בעלת ערכים גבוהים של חלבון ופחמימה.
Comments